arrow_drop_up arrow_drop_down

ZWEDEN

Hoe beschrijf je een land dat de wereld de nobelprijs voor de Vrede, Abba, gehaktballen, IKEA, Volvo en Vikingen heeft gegeven?

Zweden, de geboorteplaats van ASSE International, is een land van een ongelooflijke natuurlijke schoonheid. Groene bossen die meer dan de helft van het land bestrijken, valleien, witte sneeuw bedekte bergen in het westen, schitterende blauwe meren en rivieren geven Zweden een gevoel van pure open ruimte en vrijheid het hele jaar door.

Gecombineerd met deze natuurlijke schoonheid zijn er moderne steden, zoals Stockholm, Malmö en Göteborg, met sociaal - en ecologisch - bewuste burgers, trots op hun progressieve ideeën. Mooie eilanden met kleine rode huizen op de archipel van Stockholm nodigen je uit om aan eiland hoppen te doen.


Zweden is een multiculturele samenleving. De Zweden genieten van hun traditionele koffiepauze, fika, waarbij alles draait om gezelligheid deze kan meerdere keren per dag worden genoten. Daarnaast studeren en werken de Zweden hard. Je zult ook merken dat de Zweden sowieso van tradities houden zoals van het Lucia festival of van de feestelijke gebeurtenissen rond Paaszondag en Midzomer, de belangrijkste vakantie in Zweden.


Kom naar Zweden als een ASSE uitwisselingsstudent en breng de lange lichte zomeravonden buiten zwemmend, wandelend of gewoon op bezoek bij familie en vrienden door. Geniet van de levensstijl van een regio waarvan wordt gezegd dat zij meer boten dan auto's hebben. Maar toch heel modern is.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies