arrow_drop_up arrow_drop_down

ZUID-KOREA

Wat denk je van een verblijf in Zuid-Korea als uitwisselingsjaar? Je wordt daar ondergedompeld in een rijke cultuur en manier van leven die totaal anders is dan wat je ooit hebt meegemaakt.

Door te leven met een traditioneel Koreaans gastgezin zal je veel leren over hun waarden en hun sterk gevoel van plicht en verantwoordelijkheid. Ook zal je het unieke voedsel leren eten. Afhankelijk van waar je gastgezin woont, kan je een jaar doorbrengen in een high-rise appartementen gebouw of op het platteland in een traditioneel huis ,hanok, met papieren deuren en ramen.

Koreanen hechten veel waarde aan onderwijs en scholing wordt zeer serieus genomen. Ondanks het intense studeren, zal jij en je pas gemaakte Koreaanse vrienden genoeg tijd hebben om plezier te maken. Via de school kan je lid worden van clubs, variƫrend van: drama, radio, film, communicatie, het maken van kranten, astronomie tot aan het maken van tekenfilms. Koreanen zijn ook gek op het zingen van karaoke in hun huiskamer of in een bar.


Korea wordt gekenmerkt door zo'n 3000 eilanden, rustige ongerepte natuur, prachtige bergen en ultramoderne steden. Korea is een van de weinige plaatsen in de wereld waar honderden jaren oude koninklijke paleizen harmonieus naast de enorme moderne stedelijke wolkenkrabbers samen gaan.


Stel je een bezoek aan de traditionele vissersdorpjes of boeren voor, bewonder een spectaculaire uitbarsting van een van de actieve vulkanen, verken de vele boeddhistische tempels en UNESCO aangewezen locaties. Je kan er zelfs Taekwondo leren in een koninklijk paleis.


De unieke dingen te zien en te doen zijn in Korea zijn eindeloos. Een jaar doorgebracht in Korea zal zeker je leven veranderen.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies