arrow_drop_up arrow_drop_down

TAIWAN

Toen Portugese zeelieden in 1590 voor het eerst voet op het eiland Taiwan zetten, noemden ze het: Ilha Formosa "Het mooie eiland”. Deze naam gaven zij dit eiland vanwege het weelderige, bergachtig terrein wat ze uitgestrekt voor hen zagen.

Vandaag de dag, is het hele landschap voorzien van oude tempels die dienen als populaire sociale centra evenals plaatsen van aanbidding. Hoewel er drie grote godsdiensten (Boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme) zijn, zijn ze allemaal nauw met elkaar verbonden en delen dezelfde filosofie: het streven om te leven in harmonie met de natuur door te zoeken naar een evenwicht tussen de rustige vrouwelijke kant van het lichaam en geest (yin) en de actieve mannelijke kant (yang).

Als een ASSE uitwisselingsstudent in Taiwan krijg je de unieke kans om het verbazingwekkende contrast te ervaren. Een contrast dat wordt gecreëerd door de schoonheid en de sereniteit van het Taiwanese platteland en de drukte van de snel groeiende stad Taipei. Deze stad is in de afgelopen 20 jaar omgetoverd tot de moderne high-tech hoofdstad van het eiland. Breng een ASSE uitwisselingsjaar door in een land van fascinerende tegenstellingen, leer de taal en wordt ondergedompeld in de cultuur welke totaal verschillend is dan die van jezelf.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies