arrow_drop_up arrow_drop_down

SLOWAKIJE

Slowakije en de Tsjechië - Land van verhalen en het voormalige Tsjecheslowakije -zijn echt het hart van Europa. Hoewel ze rustig zijn gesplitst in 1993, zullen de Tsjechen en de Slowaken voor altijd met elkaar verbonden zijn door hun gemeenschappelijke geschiedenis en wederzijds uitgebreide taal.

Bratislava wordt ook wel aangeduid als "de schoonheid van de Donau", de hoofdstad van Slowakije ligt aan beide kanten van de rivier de Donau. De oude stad brengt je weer een paar eeuwen terug in de tijd als je dwaalt over de smalle geplaveide straten langs 18 e -eeuwse gebouwen. Bewonder de barok architectuur, geniet van de zomer- en Kerstmis concerten in het oude stadhuis, ga naar het indrukwekkende kasteel van Bratislava, of ga gewoon lekker ontspannen in een van de talloze cafés in de stad.

Dikke bossen, kilometers middeleeuwse muren, kastelen, kloosters, Orthodoxe kerken, negen nationale parken, majestueuze toppen, diepe dalen, dit alles en nog veel meer zijn te vinden op maar enkele kilometers buiten de grote steden. Observeer vanuit het zadel van je fiets samen met je ASSE gastgezin de ongerepte natuur of wandel door met groen en waterval gevulde kloven; ieder seizoen in Slowakije heeft zijn eigen schoonheid.


Het land van de muziek, dans en zang, Slowakije heeft voor ieder wat wils. Noem dit vredige land uw tweede huis voor een jaar en je leert de meest centrale taal van de Slavische talen, een zeer waardevolle sleutel tot het communiceren met anderen in landen in Centraal- en Oost-Europa?

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies