arrow_drop_up arrow_drop_down

"Tiener wordt volwassen"

Ik had het al zo vaak tegen mijn ouders gezegd, maar ze vonden het te duur. Plotseling was daar een afspraak voor een interview. Hadden mijn ouders me toch opgegeven. Tegen zo’n groot avontuur staat geen prijs zeiden ze. Kan je voorstellen hoe blij ik was. 

Na het interview moest ik een portfolio maken, de vertegenwoordiger zei dat het echt mijn portfolio moest zijn. Ik moest al mijn goede maar misschien ook wel een beetje mijn mindere punten er duidelijk in uit laten komen. Nooit gedacht dat de Familie Long voor mij zouden kiezen wat een super leuke Familie. 

Het is echt een grote stap van een klein landje als Nederland naar het grote Amerika. De Familie Long besefte dat heel goed en hebben mij heel warm opgevangen. Ik vond het echt heel spannend. Ik was pas net na mijn slagen voor het eerst zonder mijn ouders met vriendinnen op vakantie geweest. Nu moest ik alleen vliegen. Gelijk met twee overstappen waarvan de eerste in Detroit, daarna naar Denver en toen naar Alburquerque. Wat een avontuur, maar gelukkig stond de volledige Familie Long, John, Mary en Haley mij al op te wachten. Ik herkende ze meteen van de foto’s en het skypen.

De volgende ochtend kon ik gelukkig een beetje uit slapen, omdat het nog weekend was. Ik werd om 10.00 uur wakker en het rook erg lekker. Toen ik beneden kwam lagen er 3 geroosterde boterhammen op mij te wachten met heerlijke scrumbled eggs en een iets minder lekker worstje (“sausage”). Dit was niet een ontbijt wat ze elke ochtend aten, maar wel regelmatig. Ze aten ook wel pannenkoeken of cereals. Het avontuur was nu echt begonnen. Die middag kwamen nog heel veel familie leden langs, die ik gedurende mijn uitwisselingsjaar nog regelmatig zou ontmoeten. Haley is echt een schat van een zus en met haar heb ik heel veel tijd doorgebracht. Samen hebben we elkaar geholpen met eigenlijk van alles. Van opmaken tot leren omgaan met jongens. Het is hier in Amerika best wel moeilijk om als meisje goed genoeg gevonden te worden. Zeker als je niet erg goed bent in sporten of b.v. een cheerleader bent. Ook je uiterlijk is best belangrijk. Op de TV wordt het schoonheidsideaal best vaak getoond en de jongens zijn daar dan ook best wel mee bezig. Ik ben gelukkig niet heel lelijk, maar knap is ook weer een groot woord. Haley was eigenlijk een beetje hetzelfde als mij en had niet heel veel vriendinnen. Nu waren wij elkaars beste vriendinnen en dat heeft haar maar zeker ook mij geholpen. We bespraken alles met elkaar. Dit avontuur is zoiets moois, ik denk dat iedereen hier wat aan heeft. Of je nu in een klein dorpje of in een grote stad terecht komt. Overal zijn er zaken de je in de toekomst zullen helpen. Mijn Engels is nu echt vloeiend en ik begrijp veel meer van de verschillen tussen landen en mensen. Als iemand mij vraagt is dit iets voor mij, kan ik volmondig JA zeggen, dit avontuur is voor iedereen!

Sara,

ASSE Nederland uitwisselingsstudent.

Wij gebruiken cookies