arrow_drop_up arrow_drop_down

ROEMENIË

De naam "Roemenië" heeft taalkundige banden met de woorden "Roman" en "Rome." Inderdaad, de Romeinen bezetten het gebied dat nu Roemenië heet. Echter verlenen de Roemenen hun sterke Latijns erfgoed aan een pre-Romeins volk, Dacians, die hun grondgebied bezetten en waarvan de nederzettingen nog steeds worden ontdekt door archeologen.

Roemenië is niet alleen bekend om Dracula en vampier verhalen. Het geniet een grote natuurlijke schoonheid, diversiteit en een rijk cultureel erfgoed inclusief vakantie vieringen, handarbeid, muziek en ongelooflijk lekker voedsel.

Je zult er betoverende kastelen en paleizen vinden, die werden gebouwd tot aan de 20ste eeuw. Zo ook een ongerept landschap met dorpen die lijken te zijn terug gebracht uit het verleden, maar ook historische steden, majestueuze bergen, de Zwarte Zee, en de drukke moderne hoofdstad Boekarest.


De Roemenen zijn van nature vrolijk, warm, gastvrij en speels, met een aangeboren gevoel voor humor. Wanneer je als een ASSE uitwisselingsstudent kiest voor Roemenië kan je genieten van heerlijk eten gekookt in potten van klei en ketels, voetballen of speel je oina , een Roemeens spel vergelijkbaar met honkbal. Probeer de emotionele en unieke ervaring van een bezoek aan de zeldzame en prachtig geschilderde orthodoxe kloosters in Bucovina. Ga naar de opera, het theater, films en folkloristische shows. Je uitwisselingsperiode zal sowieso te snel afgelopen zijn.


De keuze om te studeren in Roemenië als een ASSE uitwisselingsstudent is de beste keuze die je ooit zal maken.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies