arrow_drop_up arrow_drop_down

ASSE International Student Exchange Programs is een van de meest gerespecteerde internationale organisaties op het gebied van student uitwisselingsprogramma's. 


ASSE is al meer dan 40 jaar een begrip als uitwisselingsorganisatie. Al meer dan 40 jaar zorgt ASSE voor onvergetelijke ervaringen voor jongen mensen die meer willen zien van de wereld, die graag ontdekken hoe andere culturen dingen beleven, die zelf willen meemaken wat er in de studieboeken wordt beschreven. Ben jij zo iemand, geef je dan snel op voor één van de uitwisselingsprogramma's van ASSE Nederland.


De uitwisselingsprogramma's van ASSE Nederland zijn er op gericht om jongeren over de hele wereld een kans te geven elkaars culturen en taal te leren en zo vrienden op te doen voor de rest van hun leven.


ASSE werd in de jaren 30 van de vorige eeuw opgericht als American Scandinavian Student Exchange door de Zweedse regering om uitwisselingsprogramma's voor studenten tussen Zweden en Amerika te organiseren. Al snel daarna werden Denemarken, Noorwegen en Finland gevraagd om ook deel te nemen.


Als ASSE uitwisselingsstudent heb je de keuze uit heel veel verschillende landen. In al deze landen ligt een onvergetelijk avontuur op je te wachten. Asse heeft op dit moment 38 partners of eigen kantoren en biedt jaarlijks plaats aan meer dan 30.000 uitwisselingsstudenten en gastgezinnen. Met meer dan 40 jaar ervaring in het uitwisselen van studenten tussen deze landen wordt ASSE gezien als een van de meest betrouwbare internationale organisatie op uitwisselingsgebied. Wil jij weten in welke landen ASSE allemaal actief is, bekijk dan onze speciale landen pagina! Bekijk de landen...

In 1988 heeft ASSE het EurAupair Intercultural Child Care Programma (Euraupair) opgericht. Euraupair is een no-profit organisatie. Via EurAupair kan je Au Pair worden bij Amerikaanse gezinnen. Je zal bij de gezinnen inwonen en zorgdragen voor hun kinderen. Tegelijkertijd krijg je zo de kans om het echte Amerikaanse Familie leven te ontdekken.


In 2009 heeft ASSE ook een programma ontwikkelt voor geslaagde studenten die meer willen dan een jaar High School. Studenten die eigenlijk al wel willen studeren maar nog niet zo goed weten wat en waar. Daarom is het Go Campus University Programma (Go Campus) ontwikkelt. Dit programma is er op gericht om deze internationale studenten te laten proeven hoe het is om te leven op een campus en te leren aan een "American college" of "American University".

Het is de missie van ASSE om internationaal wederzijds begrip voor elkaar aan te moedigen door culturele- en opleidingsgerichte uitwisselingsprogramma's.

ASSE Internationaal
Wij gebruiken cookies