arrow_drop_up arrow_drop_down

GROOT-BRITTANNIË

Niets is te vergelijken met de geschiedenis, traditie en de schoonheid van Groot-Brittannië.

Het huis van Shakespeare, charmante stadjes, moderne steden en de diverse mensen weerspiegelen de ontwikkeling van het land gedurende de vorige eeuwen. Zo kan je op een gegeven moment het gevoel krijgen terug in de tijd te gaan als je door knobbelige geplaveide straatjes langs eeuwenoude pubs loopt, of je juist in het heden of zelfs toekomst wanen als je de vele trendy boetieks passeert.

Musea en nationale monumenten in het hele land presenteren de geschiedenis waar Groot-Brittannië is zo trots op. Bezoek de grote universiteitssteden Oxford en Cambridge, een aantal van 's werelds meest beroemde kastelen, waar koningen en koninginnen in het verleden hebben geleefd, stop bij Buckingham Palace voor een bezoek aan de huidige koninklijke familie en steek de iconische Tower Bridge in Londen over. Ontdek de grote diversiteit van het landschap met grote steden zoals Londen, Manchester, Cardiff, Edinburgh die in groot contrast staan met de glooiende heuvels van de Yorkshire Dales, Lake District National Park en de prachtige stranden van de zuidkust.


De bevolking is kosmopolitisch, divers en gastvrij voor alle nationaliteiten. Zelfs binnen de landen die deel uitmaken van Groot-Brittannië, kunt u verschillende tradities, talen, voedsel en accenten ervaren waardoor het land een fascinerende mix van culturen, bekende namen en verborgen juweeltjes vormt.


Als ASSE Exchange Student naar Groot-Brittannië wordt u in een typisch Brits huis verwelkomd door een familie die staat te popelen om hun leven en tradities met u delen. Je gaat naar een plaatselijke middelbare school of Sixth Form College en in je vrije tijd ga je misschien wel voetballen, rugby of cricket spelen met je nieuwe vrienden. Beschouwd als het huis van het Engels, zal je binnenkort volledig worden ondergedompeld in het leven in Groot-Brittannië, spreek je met een Brits accent, geniet je van een Engels ontbijt en drink je thee bij elke gelegenheid.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land

Wij gebruiken cookies