arrow_drop_up arrow_drop_down

Go Campus studiebeurs, die is voor mij.

Studiebeurs op basis van atletische kwaliteiten

De studiebeurzen die Go Campus verstrekt kunnen worden verkregen op basis van atletische potentie, de motivatie van de kandidaat, het ingevulde aanmeldformulier. De universiteiten en hogescholen hebben hiernaast hun eigen aanname criteria. Op dit laatste hebben ASSE Nederland en Go Campus geen invloed. Wel zullen wij er alles aan doen om je te ondersteunen om je aanmelding zo goed mogelijk in te vullen.

Studiebeurzen op basis van atletische potentie worden toegekend wanneer je deelneemt in een van de volgende sporten:

  • Basketbal
  • Voetbal
  • Tennis
  • Golf
  • Track & Field
  • Zwemmen

Waarom studeren in Amerika?

Hieronder staan een aantal redenen waarom meer dan 500.000 internationale studenten uit de hele wereld hun onderwijs in de Verenigde Staten volgen:


  • Kwaliteit: Amerikaanse universiteiten zijn wereldwijd bekend om de kwaliteit van hun faciliteiten, middelen en faculteit.
  • Keuze: Het Amerikaanse onderwijssysteem is wereldwijd ongeëvenaard in het grote aanbod van keuzes aan verschillende soorten universiteiten, toelatingseisen, opleidingen en onderwerpen waarin men zich kan specialiseren.
  • Waarde: Een Amerikaanse graad is zeker een goede investering in je toekomst.
  • Flexibiliteit: Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Amerikaanse universiteiten en hogescholen is de flexibiliteit in de keuze van cursussen binnen een hogeschool of universiteit.

Het US Bachelor Degree

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de bacheloropleiding in de Verenigde Staten is dat het zeer flexibel is. Je kan meestal kiezen uit een breed scala aan cursussen en je eigen unieke studie programma samenstellen. Het diploma wordt uitgereikt na het halen van een bepaald aantal punten (credits), deze zijn meestal in vier jaar te behalen. Het eerste jaar wordt het freshman year genoemd; het tweede: het sophomore year; het derde: het junior year en het vierde: het senior year. Soms lees je wel eens dat studenten in de Verenigde Staten er langer dan vier jaar over doen om hun diploma te behalen. Dit kan zijn omdat zij veranderen van major of omdat ze part-time gaan studeren, maar soms heeft het financiële of persoonlijke redenen. Internationale studenten kunnen echter niet part-time studeren en moeten een full-time status behouden. In de catalogi van de hogescholen of universiteiten worden de cursussen vaak aangeduid met een nummer, hieraan kan je zien om welk cursusjaar het gaat:


 - 100-199 Freshman

 - 200-299 Sophomore

- 300-399 Junior

- 400-499 Senior

Academische Kalender

Het academisch jaar zal iets anders zijn voor elke universiteit of hogeschool, maar normaal gesproken loopt deze van begin september tot eind mei. Dit jaar kan worden ingedeeld in twee termen van 18 weken genaamd "semesters". Er zijn minstens twee belangrijke feestdagen tijdens het jaar: een twee tot vier weken vakantie tijdens Kerstmis en een one-week "spring break" ergens tussen begin maart en half april.

Het punten systeem

Studenten aan Amerikaanse universiteiten behalen hun diploma als ze een bepaald aantal "credits" hebben opgebouwd. Meestal moeten studenten ergens tussen de 120 en 140 "credits" behalen om af te studeren. Een academisch adviseur zal je helpen bij het plannen van je rooster voor het jaar.

Opleidingen

Core cursussen: Deze vormen de basis van de opleiding en zijn vereist voor alle studenten. Studenten nemen een verscheidenheid aan cursussen in wiskunde, engels, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.

Major vakken: Dit is het vak waar je als student voor kiest om je op te concentreren. De meeste studenten kiezen voor één vak.

Minor vakken: Een minor is een vak waar een student zich als tweede vak op concentreert.
Keuzevakken: Deze vakken kunnen uit elke afdeling worden gekozen. Deze vakken bieden je de mogelijkheid om andere onderwerpen of onderwerpen waarin je misschien geïnteresseerd bent te verkennen en deze vakken kunnen je helpen om het totaal aantal punten te halen die vereist zijn om af te studeren.

Cijfers

Amerikaanse universiteiten maken gebruik van een systeem van permanente evaluatie en geven cijfers voor elke cursus die gevolgd wordt. Bijna alles wat je doet voor een vak zal je eindcijfer beïnvloeden. Onderzoeken, tests, essays, schriftelijke opdrachten, laboratorium rapporten, laboratorium-, studiowerk, collegebezoek en aanwezigheid in de klas kunnen allemaal worden gebruikt om je eindcijfer bepalen.

Wat is een GPA?

Elke student behaalt zijn diploma met een Grade Point Average (GPA). De meeste universiteiten maken gebruik van een GPA schaal van 4,0. Hoe bereken je je GPA: je neemt de numerieke waarde toegekend aan de letter die je hebt gekregen voor je vak (meestal 4 punten voor een "A", 3 punten voor een "B", enzovoort), vermenigvuldig dit getal met het aantal studiepunten die elk vak waard is. Tot slot, voeg deze getallen bij elkaar en deel door het totaal aantal studiepunten voor alle cursussen.

Bijvoorbeeld: Je haalt een A, een B en een C de waardes van deze letters zijn 4, 3 en 2. Het aantal punten wat hier tegenover staat is: 3, 3, en 3.Dat staat gelijk aan 9 punten. Dan geeft dat de volgende totalen 4 x 3 = 12, 3 x 3 = 9 en 2 x = 6 bij elkaar opgeteld is dat 27. Je cumulatieve GPA is dan 27/9 is 3,0.

Ik wil heel graag studeren in Amerika

Wij gebruiken cookies