arrow_drop_up arrow_drop_down

Het EurAupair Programma

Het Euraupair programma bestaat al meer dan 25 jaar en is onderdeel van een van de grootste organisatie op het gebied van internationale uitwisselingsprogramma's ASSE Internationaal. EurAupair is met ruim 75.000 geplaatste au pairs in de afgelopen 25 jaar een van de grootste en meest ervaren organisaties ter wereld. Hieronder vind je wat het EurAupair programma inhoud.

Wat heeft EurAupair te bieden:

Een grote en ervaren organisatie

Lokale ondersteuning

Geen kleine lettertjes

Een uitgebreide verzekering

Een 5 daagse workshop

Een donatie aan het Ronald McDonald Fonds

Omdat EurAupair al zo lang bestaat en hierdoor weet waar ze het over hebben, was het voor ASSE Nederland niet moeilijk om voor EurAupair te kiezen toen wij op zoek waren naar een programma voor Nederlandse au pairs die graag naar Amerika willen.

- Kelvin Colsen, Directeur ASSE Nederland

Wat is een au pair?

Je hoort het wel vaker, vaak meisjes die, nadat ze hun middelbare school diploma hebben gehaald, zeggen: ik denk dat ik au pair wil worden. Dat lijkt mij ook heel gaaf is dan vaak het antwoord van de omgeving. maar wat is nu precies een au pair? Een au pair is meer dan een oppasjuf. Een au pair is ook geen nanny en zeker geen bediende. Wat is het dan wel? een au pair is een jongere tussen de 18 en 26 jaar die heel graag kennis wil maken met een andere cultuur, een andere taal wil leren, maar die ook heel erg gek is op 

Om deze eigenschappen te combineren, kiezen ze er voor om te leven bij een gezin in een ander land. Een gezin met vaak jonge kinderen, waar de ouders niet de hele dag de tijd hebben om er voor de kinderen te zijn. Eigenlijk vervult de au pair de rol van een oudere "zus" of "broer" die als de ouders er niet zijn op haar of zijn kleinere "zusje" of "broertje" past. Ze zullen dus ook alles doen wat je als normaal gezinslid ook doet en er dus niet alleen maar zijn in de late uurtjes als de ouders een keer naar een feestje moeten of zoiets. Nee als au pair ben je dag en nacht in de buurt en zul je dus ook een veel sterker band opbouwen met zowel de ouders als het kind dan wanneer je "gewoon" de oppas bent. Omdat de jongeren die er voor kiezen om au pair te worden vaak ook nog willen leren, krijgen zij ook de mogelijk tijdens de uren dat de kinderen naar de creche of school zijn zelf ook nog een studie op te pakken. Daarnaast hebben zij ook nog genoeg vrije tijd om ook zelf een sociaal leven op te bouwen. Immers je bent onderdeel van het gezin en meer dan een oppas. Zo kan je dus net als de oudere "zus" of "broer" ook zelf op pad kunnen. Je bent in het bezit van een rijbewijs en kan zelf afspreken met vrienden of vriendinnen. Uiteraard is de eerste prioriteit wel het kind van je gastgezin. Dit vraagt om verantwoordelijk gedrag, iets dat voor een au pair als vanzelfsprekend zal zijn.

Je kan dus eigenlijk stellen dat wanneer je au pair wordt, je te maken krijgt met:

"EEN JAAR VOL GROEI EN ZORG"Mooi, alles wat EurAupair te bieden heeft, maar wat is dat dan precies? Wat bedoelen we daar mee?

Een ervaren organisatie

EurAupair is in 1988 opgericht. Sindsdien heeft EurAupair al meer dan 75.000 au pairs begeleid in Amerika. Hiermee is EurAupair een van de grootste en meest toonaangevend organisaties op het gebied van au pairs in Amerika. Door deze ervaring weten zij precies wat een gastgezin van een au pair verwacht. EurAuapir weet ook waar een goede au pair aan moet voldoen. In samenwerking met de partners in Europa wordt er dan ook altijd zeer zorgvuldig gescreend en zo weten de gastgezinnen dat zij altijd een goed gemotiveerde au pair krijgen, maar weet EurAupair ook dat zij het gastgezin niet teleur zullen stellen.

Lokale ondersteuning

Zowel hier als in Amerika zorgt EurAupair er voor dat er altijd iemand voor je klaar staat. Hier in Nederland begint dat al bij de voorbereidingen. Voordat je als au pair naar Amerika vertrekt, krijg je een goede voorbereidingssessie en het EurAupair handboek. Ook in Amerika zorgt EurAupair voor een optimale ondersteuning door oriƫntatie bijeenkomsten, sociale bijeenkomsten met andere au pairs (get-togethers), advies en uiteraard ondersteuning bij alles wat de au pair nodig heeft.

Geen kleine lettertjes

Probeer zo kort en concreet mogelijk de voordelen van dit onderdeel / unique selling point van je product of dienst te omschrijven. Waarom is dit belangrijk? Wat levert het jouw klant op? Welke 'pijn' voorkomt dit onderdeel jouw product bij je doelgroep? Welk concreet probleem los je op? Waarom is dit onderscheidend met het aanbod van je concurrentie?Wek nieuwsgierigheid en 'desire' op bij je lezer.

Een uitgebreide verzekering

Een au pair van EurAupair kan veilig op pad. De verzekering die bij ons programma zit ingesloten heeft een zeer uitgebreide dekking. Zo heeft deze een volledige medische dekking, maar ook een reis-, aansprakelijkheids- en ongevallen verzekering vallen onder deze dekking. EurAupair heeft er voor gezorgd dat deze verzekering zo veel omvattend is, dat de au pair tijdens haar of zijn verblijf zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Een 5 daagse workshop

EurAupair biedt haar au pairs aan het begin van het programma een 5 daagse workshop aan in New York. Deze workshop is er voor bedoeld om er zeker van te zijn dat onze au pairs helemaal klaar zijn voor dit grote avontuur. Zo worden zij door rode kruis gecertificeerde instructeurs de basis principes van EHBO bijgebracht. Ook de ontwikkeling van een kind wordt hier besproken. Zo weet een au pair wat haar of hem te wachten staat en hoe te handelen in noodsituaties. wel zo prettig om te weten.

Donatie Ronald McDonald

EurAupair is er trots op dat zij in samenwerking met Ronald McDonald uit naam van ieder gastgezin een donatie kunnen doen aan het Ronald McDonald Kinderfonds in Amerika (Ronald McDonald House Charities). Zo zorgt EurAupair er voor dat elk kind de juiste steun krijgt op het moment dat zij dit nodig hebben. Hun eigen gezin dicht in de buurt in de strijd tegen een zware ziekte.

You make it happen

Wij gebruiken cookies