arrow_drop_up arrow_drop_down

DENEMARKEN

Denemarken is al meerdere malen gekozen als het gelukkigste land ter wereld. Dit is slechts een van de redenen waarom je voor Denemarken kan kiezen om je uitwisselingsjaar door te brengen.

Denemarken is het kleinste landje van de scandinavische landen en het geboorteland van LEGO. Een hoge levensstandaard, veel respect voor de omgeving, sprookjesachtige dorpjes, kastelen en grote moderne steden zijn slechts enkele van de andere redenen waarom je voor Denemarken kan kiezen.

Denemarken is relatief plat met meren, boerderijen, bossen, veel fiets- en wandelpaden en elk deel van het land ligt niet meer dan één uur van het strand. In veel aspecten lijkt Denemarken op Nederland, maar is op zijn manier toch erg uniek. Het zou zo maar kunnen zijn dat een van de activiteiten die je met je gastgezin gaat ondernemen, vissen, kano varen of kayaken is. Dit zijn populaire hobbies in Denemarken.


"Hygge", een fundamenteel aspect van de Deense cultuur is een concept dat "gezelligheid" oproept. Vooral bij het ontspannen met goede vrienden of familie. Dit doen de Denen het liefst bij een goede maaltijd, bestaand uit misschien wel “open broodjes”, gebakken vis of geroosterd varkensvlees .


Na school zijn er genoeg activiteiten die je kan doen zoals voetbal, handbal of gewoon lekker uitgaan met je nieuwe vrienden. Als je je uitwisselingsjaar in Denemarken doorbrengt, dan zal je veel warmte en goedheid ervaren.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies