arrow_drop_up arrow_drop_down

CHINA

Een op de vijf mensen in de wereld van vandaag woont in China. China is een land met een geschiedenis en beschaving die duizenden jaren teruggaat. Een land met gebieden zo divers als het land groot is.

Een groot deel van de bevolking leeft nog op het platteland, vooral vasthoudend aan de traditionele manier van leven zoals het verbouwen van thee, rijst en katoen. Het aantal stadsbewoners neemt echter gestaag toe. Een jaar doorbrengen met een Chinese familie, het beheersen van de fijne kneepjes van de taal en het verkrijgen van verhoogde gevoeligheid voor de nationale cultuur, zullen je helpen bij het begrijpen van één van 's werelds oudste en meest indrukwekkende beschavingen.

Door te kiezen voor een ASSE uitwisselingsjaar in China, stap je in een nieuwe wereld. De taal is totaal anders en het schrijven ervan een kunst op zich. Zeg vaarwel tegen messen en vorken want eetstokjes worden je bestek om nieuwe en smakelijke Chinese gerechten te eten, geserveerd in kleine kommetjes. Ontdek dat zelfs het doen van de dagelijkse boodschappen een geweldig avontuur wordt wanneer de grote supermarkten worden vervangen door kleine marktkramen boordevol interessante waren en waar de handelaren afdingen voor de beste prijzen. 


Ga naar een Chinese school en leer het belang van een opleiding in een land waar alleen degenen die afstuderen kunnen overleven in de groeiende economie. Belangrijker nog, ervaar het leven onder de mensen die nauwe familierelaties, loyaliteit en afhankelijkheid van elkaar hoog in het vaandel hebben staan en grotendeels onbekend zijn met de westerse wereld.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies