5 Redenen om in het buitenland te leren of te studeren

Page content

article content

5 Redenen om in het buitenland te leren of te studeren

Vorige maand zag ik een artikel waarin er werd gesproken over wat er allemaal komt kijken bij het leren of studeren en zelfs werken in het buitenland. Toen dacht ik: Waar in dit verhaal zie ik de reden waarom je dat zou doen? Die kon ik niet vinden. Vandaar dit verhaal over waarom het zo leuk, gaaf en ideaal is om in het buitenland te leren of studeren.

Als ik voor mezelf praat, is het waarschijnlijk de beste beslissing ,naast mijn huwelijk, die ik ooit heb genomen.

Ik ben mijn ouders zeer dankbaar dat ze dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Of het nou op een High School, college of universiteit is, een tijd in het buitenland doorbrengen levert je altijd wat op.

 

1. HET LEREN VAN EEN VREEMDE TAAL

Dit is de populairste reden waarom heel veel mensen kiezen voor dit avontuur en gelijk hebben ze. Jezelf verstaanbaar maken in een andere taal is één, maar deze ook nog volledig begrijpen is een hele belangrijke vaardigheid die je kan ontwikkelen als je in het buitenland verblijft. Frank Smith zei het zo:

“One Language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way”

– Frank Smith

Van reizigers tot studenten, expats en bedrijfseigenaren, het leren van een vreemde taal biedt vele kansen en zorgt voor levens veranderende ervaringen.

Zo zal je merken dat je de lokale cultuur sneller zult begrijpen, makkelijker kan communiceren, makkelijker traditioneel eten kan bestellen en ook makkelijker de weg kan vragen. Maar ook het ontwikkelen van relaties gaat sneller en makkelijker. Het is zelfs aangetoond, dat het leren van een vreemde taal je cognitieve vaardigheden verbeterd. Het leren van een vreemde taal is een moeilijk proces waarbij de hersenen constant aan het werk zijn. Hierdoor verbetert het geheugen, neemt de creativiteit toe en zal het probleem oplossend vermogen toenemen.

 

2. HET OPDOEN VAN LEVENSLANGE VRIENDSCHAPPEN

Buitenland

Tijdens een verblijf in het buitenland ontmoet je nieuwe mensen en maak je nieuwe vrienden. Waarschijnlijk zijn dit mensen die in dezelfde situatie als jou zitten of het zijn lokale mensen die jou heel graag willen ontmoeten.

Van huisgenoten tot klasgenoten, er zal een band mee ontstaan die niet snel vergeten zal worden.

Alle gebeurtenissen die jullie samen meemaken zullen worden herinnerd. Op momenten dat je weer contact hebt met je vrienden zullen deze gebeurtenissen worden opgehaald en zal er weer om worden gelachen en gehuild. Deze gebeurtenissen blijven je leven bij je.

 

3. JEZELF ONTDEKKEN

Ontdekkingstocht op fiets

Leren of studeren in het buitenland, betekend ook dat je moet leren omgaan met jezelf. Je zal dingen van jezelf ontdekken die je daarvoor niet van jezelf wist. Zo zullen er geen ouders zijn die dingen achter je aan opruimen of de afwas doen of misschien zelfs je was doen.

Op jezelf zijn en dingen ontdekken is geweldig.

Soms kan het moeilijk zijn, ver weg van je familie, de dingen die je lief hebt en de mensen die je kent, maar het is een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen en een beter persoon te worden. Je weet wat ze zeggen … magie gebeurt buiten je comfort zone en uiteindelijk zul je beseffen dat de dingen thuis niet zo veel zullen veranderen!

 

4. STEL JEZELF OPEN VOOR NIEUWE ERVARINGEN

Uitwisselingservaring
Een avontuur in een onbekend land verruimt en verfrist je geest. Het feit dat je je moet aanpassen aan een andere cultuur en een onbekende taal dwingt je om nieuwe dingen te proberen. Je zal momenten ervaren die je nog niet eerder hebt gehad.

Nieuw voedsel, ander weer, nieuwe gewoonten, andere waarden … alles! Hoe gaaf is dat!

5. NO PLACE LIKE HOME

Verrassend genoeg zul je ontdekken dat hoe verder weg je bent van je eigen land, hoe meer je je eigen land zal gaan waarderen.

Er zullen momenten zijn waarop je je vrienden, je familie en je thuis mist. De plaats die je eigenlijk zat was wordt plotseling een van je meest geliefde plekken! Je zal merken dat ook al ben je aan het einde nog helemaal niet klaar om terug te gaan, je zal je eigen land meer waarderen dan voorheen.

“Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap.”

– Lao Tzu.

 

Of het nu gaat om studeren of leren in het buitenland, ik garandeer je dat deze ervaring zeker de moeite waard zal zijn!

 

reply-to-our-emailHEB JIJ OOK EEN ERVARING IN HET BUITENLAND, LAAT ONS WETEN HOE HET WAS.

Uiteraard zijn bovenstaande stukjes volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik zou heel graag willen weten hoe jullie ervaringen zijn. Deel dit artikel als je het er mee eens bent of laat ons weten hoe jou ervaringen zijn geweest.

Wil je meer informatie, klik hier

Comment Section

0 reacties op “5 Redenen om in het buitenland te leren of te studeren

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: