arrow_drop_up arrow_drop_down

DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

Ontdek de ongelooflijk kleurrijke caleidoscoop van De Verenigde Staten van Amerika!

Dit jongste land van het Westen met zijn immense afmetingen omvat zo veel verscheidenheid aan klimaten, gewoontes en etnische groepen dat het wel een levend encyclopedie lijkt.

Stel je de opwinding en de verfijning van de "Big Apple", New York City voor. De spectaculaire herfsten van een schilderachtig dorpje in New England, de drukte van het universitaire leven in het historische Boston. De gracieuze en warme gastvrijheid van de Oud-Zuid of het zachte briesje in het sub-tropische Florida. De Midwest heartland met zijn prachtige meren, bossen en zacht glooiende heuvels. Het "Wild West" van de Verenigde Staten dat zich uitstrekt van de ruige Rocky Mountains tot aan de grote open ruimten van het Texas ranch land. Californië, waar de sterren schitteren op de stranden van Malibu, de kabelbanen van San Francisco of de heuvels van Hollywood.


De Verenigde Staten brengt ons Levi's en T-shirts, high-tech Silicon Valley en gigantische wolkenkrabbers, rap muziek en film, symfonieën van wereldklasse en basketbal, Disneyland en McDonald's®.


De Verenigde Staten is ook gewoon Midden-Amerika, gevuld met gezinnen als die van jou, wonend in dorpen, steden en voorsteden door het hele land. Je zal je uitwisselingsperiode bij een van deze gezinnen doorbrengen en deel uitmaken van hun lifestyle en gewoontes.


Als een ASSE uitwisselingsstudent naar de Verenigde Staten, zal je niet alleen je Engels verbeteren, maar krijg je ook een beter begrip van de diversiteit van de mensen van dit land. Tijdens school zal je je gaan verdiepen in de geschiedenis en de samenleving van dit diverse en steeds veranderende land. Je zal uit de eerste hand ervaren waarom Amerikanen bekend staan om hun "can-do" houding. Je wordt een onderdeel van je gastschool en je gastgezin. Als een lid van je ASSE gastgezin, zal je ervaren wat het betekent om te leven als een Amerikaan. Of je nu aan het kletsen ben met je "broers" of "zussen" of je gastouders aan het helpen ben met de tafeldekken je zal genieten van het dagelijkse leven gevuld met gelach, liefde en leren.


Je zal naar typisch Amerikaanse high school gaan, waar er een miljoen en één activiteiten om aan mee te doen zijn in aanvulling op het leren natuurlijk. Zo kan je in een band spelen, uitgroeien tot een cheerleader, acteren in een toneelstuk op school, kunst studeren, deelnemen aan een debat club, schrijven voor de schoolkrant of speel je één van de vele sporten, waaronder basketbal en voetbal "Amerikaanse" stijl. En dit zijn slechts een paar van de keuzes. Deelnemen aan deze activiteiten is een geweldige manier om plezier te hebben, actief te zijn in jouw school en om talloze nieuwe vrienden te ontmoeten.


Kom naar de Verenigde Staten en ga mee met een land wat altijd in beweging is.

Ik weet het zeker. Dit wordt mijn land.

Wij gebruiken cookies