arrow_drop_up arrow_drop_down

"Suzanne's Experience"

Ik wordt elke dag super vrolijk wakker. Ik wek mijn twee zussen en we gaan samen het ontbijt maken. Daarna met z’n drieen ons klaar maken voor school maar eerst nog even langs de paarden. Ik leef hier op een boerderij (ranch) en dat is zo gaaf.

Toen ik mij aanmeldde had ik geen idee waar in Amerika ik terecht zou komen. Amerika is zo groot dus het had overal kunnen zijn. Uiteindelijk was het de Familie Grant die mijn portfolio het interessants vonden en zo kwam ik terecht in Reddick, Florida. Een gemiddeld grote stad met een gemiddeld grote school. 

De ranch van mij gastouders ligt een beetje afgelegen, dus elke ochtend worden we door de School Bus opgehaald. Dit is voor mij wel even wennen. In Nederland ging ik altijd met de fiets naar school, maar dat is precies de reden waarom ik aan dit avontuur ben begonnen. Om te ervaren hoe anders het is in een ander land.

Wat ik ook wel apart vind, is dat eigenlijk alles hier via of op school gebeurd. Je hebt hier maar een paar clubs, maar dat is meestal voor wat oudere mensen of voor een elite groep. Wel zie je hier veel sportscholen. Dat is wel belangrijk hier. Het fijne van dat alles op school is, is dat je minder tijd kwijt ben aan het naar je activiteit rijden en zo en je weet precies hoe laat je thuis ben. Behalve als er wedstrijden zijn, want dan moet je soms wel heel ver reizen. Dan eten we meestal onderweg bij Subway of Taco Bell. De rivaliteit tussen de scholen is hier behoorlijk sterk zeg maar elek wedstrijd voel je wel de spanning zoals b.v. Ajax tegen Fijenoord. Ik speel zelf in het Volleybal junior vasity team en we doen het heel goed. Als we zo door gaan, dan mogen we misschien wel naar het state championchip en als je het daar heel goed doet naar het national championchip. Ik vindt dat wel heel spannend. Morgen spelen we tegen de gedeelde koploper thuis. Iedereen is daar al de hele week mee bezig en er zijn ook al spandoeken gemaakt. Zo gaaf allemaal. Mijn zusjes zijn ook echt enthousiast en blij voor me, zelf doen ze aan dans. Ze doen daar allerlei dansen van hip-hop tot klassiek en ook zij doen het heel goed, maar ze zeggen zelf dat ze het vooral heel leuk vinden.

Als mijn gastouders tijd hebben, dan komen ze ook naar elke wedstrijd kijken. Het leven op de ranch is soms wel heel druk waardoor het niet altijd lukt, maar dat vind ik niet erg, want ze zijn echt schatten. Met Allan (mijn “Dad”) ben ik ook al keer gaan jagen. Dat is iets wat je in Nederland natuurlijk nooit gaat doen. Ok zijn we een keer aan wild water vissen. Ik ontdek hier zoveel nieuwe dingen. Met mijn “mom” ging ik laatst shoppen. Als je denkt dat onze outlet stores groot zijn, nou maak dan je bost maar nat. We hebben hier een hele dag doorgebracht en nog steeds niet alles gezien. Het is net een dorp op zich. Het grappige is, dat toen ik hier net was ik dat allemaal heel overweldigend vond, maar het is nu al hel normaal. Echt grappig hoe makkelijk dat gaat.

Ik ben nu ongeveer op de helft van mijn uitwisselingsjaar en dat is zo snel voorbij gegaan. Ik merk dat ik al echt gewend ben. Ik droom ook al in het Engels. Al zal ik volgens mij nooit echt kunnen wennen aan pannenkoeken als ontbijt. Gelukkig maak ik meestal zelf mijn ontbijt dus hoef ik dat niet te eten, maar Allan en Sue (“Mom”) eten dat soms wel eens in het weekend. Oh ja wat ook echt heel leuk was. Ik heb ze laten kennismaken met Sinterklaas. Ik heb ze uitgelegd wat surprises zijn en toen hebben we lootjes getrokken. De broer van Allan en de broer van Sue met hun vrouwen en kinderen deden ook mee. We hebben 5 december zo veel gelachen en oei wat hadden sommigen er een puinhoop in gestopt van stroop tot …. Nou ja laat ik het maar niet zeggen. Geweldig. Ze gaan dit nu elk jaar vieren zeggen ze.

Ik ben zo blij dat ik hier ben, elke dag is echt een feestje. Het mooie weer is natuurlijk ook wel prettig, maar het vooral de ervaring die super overweldigend is.

Suzanne,

ASSE Nederland uitwisselingsstudent. 

Wij gebruiken cookies