arrow_drop_up arrow_drop_down

"En wat voor een jaar is het geweest!"

Hi everybody! Mijn naam is Etienne, en in het schooljaar 2016/2017 heb ik besloten om deel te nemen aan het uitwisselingsprogramma met ASSE Nederland. Ik koos voor een jaar in de USA, en werd geplaatst in Californië. I werd Senior student aan de Gilroy High School. En wat voor een jaar is het geweest!

Je thuisland verlaten en helemaal opnieuw beginnen is een nieuw land!

Ik herinner mijn eerste dag van school, de school was groot, heel groot. Gelukkig ware de scholieren erg in mij geinteresseeerd, waardoor het aanpassen makkelijk verliep, eerlijk gezegd ik heb nog nooit zoveel vragen op één dag gehad. Van vragen als: "Waar kom je vandaan? tot "Hebben ze bomen in Holland?".

Tijdens mijn jaar heb de echte High School cultuur beleefd en geproefd. Het gaan naar Football games op vrijdag avond, het vieren van Halloween, Thanksgiving en Kerstmis met je nieuwe familie. Honkbal en ijshockey wedstrijden bezoeken. Eating some good American food!

En aan het eind kreeg ik de kans om te beleven hoe het is om te slagen als Senior op een Amerikaanse High School. Ik had er voor gekozen om me aan te sluiten bij het School voetbal (soccer) team en tijdens de lente voor het Track and Field team. Dit was waarschijnlijk wel een van mijn beste keuzes van het hele jaar. High School sports teams are amazing! Tijdens deze sporten heb ik de meeste vrienden gemaakt. Samen naar het strand gaan na training en we hebben echt ontzettend veel gelachen. Naast heel veel vrienden heb ik nu ook een tweede familie. natuurlijk aan het begin is het best wel een beetje vreemd, want je weet niet of je zu nu mama of papa moet noemen of juist gewoon bij hun naam, maar na een tijdje kom je er achter dat je echt de beste familie ooit hebt.  An exchange is not a year in your life, but a life in a year! Als jullie vragen hebben, dan mag je deze altijd aan mij vragen.

Etienne, 

ASSE Nederland uitwisselingsstudent.

Wij gebruiken cookies