Word ASSE Gastgezin
arrow_drop_up arrow_drop_down

Word een ASSE Gastgezin

Je familie zal een onvergetelijk avontuur tegemoet gaan


Door je leven open te stellen als gastgezin krijgt een student een geweldige kans. Hij of zij zal de kans krijgen om met jouw familie te leven en zo de taal, de gewoontes en de cultuur van Nederland te leren. Dit is de mooiste kans voor tieners om hun horizon te verbreden en meer van de wereld te leren kennen.

De student die bij jouw familie verblijft zal jullie een kijkje geven van zijn cultuur en gewoontes van zijn land. Het is echt een ontmoeting tussen twee culturen – niet als toeristen maar als “familie” – samen levend onder één dak en lerend van elkaar.

Elk jaar geeft ASSE Nederland families de kans om gastgezin te worden van jongens en meisjes van over de hele wereld in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar. ASSE Nederland nodigt jou en je familie uit om deel te nemen aan dit geweldige culturele avontuur.

Aanvullende Informatie

uitwisselingsstudent
Als je een uitwisselingsstudent in huis neemt, is dat bijna hetzelfde als het adopteren van een zoon of dochter.
ASSE uitwisselingsstudenten verwachten en willen dat zij hetzelfde behandeld worden als elk ander lid van het gezin. Genieten van de voordelen maar wetende dat daar verplichtingen tegenover staan.


Dit houdt in dat zij zullen meehelpen met de dagelijkse klusjes zoals, schoonmaken, vaatwasser in -en uitruimen, opruimen etc. Maar ook zullen zij deelnemen aan de dingen die je als gezin doet in je vrije tijd zoals naar de film gaan, trainen voor je sport of wandelen met de hond. Een ASSE uitwisselingsstudent wil alles over Nederland leren als zijnde een inwoner van ons land en niet als toerist. Op het moment dat je “broer” of “zus” zich mengt in de alledaagse bezigheden, zal je al snel merken dat je zelf ook anders gaat kijken naar zaken die je als “gewoon” beschouwd. Als je “broer” of “zus” dan de verschillen met zijn of haar land uitlicht, dan zal de hele familie een hele nieuwe cultuur ontdekken gewoon in je eigen huiskamer. De wederzijdse beloning die ontstaat door het worden van een gastgezin rijkt ver. Klasgenoten, leraren, buren en iedereen in de nabije omgeving zal verrijkt worden door het omgaan met een ASSE uitwisselingsstudent. Als het jaar voorbij gaat, zal je familie gaan houden van hun nieuwe “zoon” of “dochter” en zal een band opbouwen die levenslang zal duren. Het afscheid zal zeker te snel zijn en zal zeer emotioneel zijn. Maar door de sterke band die je gedurende het jaar hebt opgebouwd zullen jullie zeker contact houden. Misschien zal jij of je hele familie zelfs je buitenlandse vriend opzoeken als “gast” in zijn of haar land.

ASSE Nederland is op zoek naar families, koppels of alleenstaande ouders (met of zonder kinderen die nog thuis wonen) die avontuurlijk, liefhebbend, grappig maar vooral zorgzaam zijn.
Vooraf aan dit spannende culturele avontuur zal je in contact komen met een ASSE Nederland vertegenwoordiger. Daarna zal er een definitief aanmeldformulier ingevuld moeten worden waarin verschillende aspecten moeten worden toegelicht zoals bijvoorbeeld, hoe ziet je familie er uit, hoe leven jullie, naar welke school ga jij etc. De werving van de gastgezinnen vindt plaats gedurende de lente en vroege zomer, zodat er genoeg tijd is om brieven heen en weer te schrijven met je uitwisselingsstudent voordat hij of zij in augustus of september aankomt. De ASSE vertegenwoordiger zal de hele uitwisselingsperiode bereikbaar zijn om de uitwisselingsstudent en je familie te helpen. Uiteraard kan er in het geval van echte noodgevallen 24 uur per dag contact worden opgenomen met ons hoofdkantoor.

De kosten die je als gastgezin moet maken gedurende een uitwisselingsperiode zijn vooral de kosten voor het eten en het beschikbaar stellen van een kamer.
En zelfs dat is soms niet eens nodig. Als de kamer met een persoon van hetzelfde geslacht wordt gedeeld kunnen ze gewoon gezellig samen op een kamer verblijven. ASSE Nederland uitwisselingsstudenten betalen hun eigen vliegtickets en zijn volledig verzekerd. Het geld wat ze in ons land uitgeven is hun eigen verantwoordelijkheid en dat van hun natuurlijke ouders. De belangrijkste contributie die je als gastgezin moet geven komt van binnen. Een bereidheid om iemand toe te laten in jouw wereld, jouw land en jouw huis. En hem of haar het gevoel te geven echt een onderdeel te zijn van het gezin!

uitwisselingsstudenten
Voordat een student in aanmerking komt voor een uitwisselingsperiode met ASSE Nederland wordt deze zorgvuldig gescreend door onze partner kantoren. Studenten worden toegelaten op basis van hun academische achtergrond, goede manieren, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid en hun gevoel voor avontuur.

Bij de studenten die worden toegelaten voel je het enthousiasme dat ze hebben om het nieuwe avontuur aan te gaan. Als je je nieuwe “broer” of “zus” voor het eerst ontmoet, wil ASSE Nederland niet dat jullie complete vreemden zijn voor elkaar. ASSE Nederland zal er zorg voor dragen dat zowel het gastgezin als de uitwisselingsstudenten ruim van te voren informatie over elkaar ontvangen. Dit kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld: beschrijving over de familie leden zoals hun hobby’s, studies, plaats waar ze wonen, interesses, passies etc. ASSE Nederland zal het gastgezin aanmoedigen om hun nieuwe “zoon” of “dochter” te schrijven om zodoende het ijs te breken. Het avontuur wordt plotseling meer dan een aanmeldformulier, plotseling hebben ze een Nederlandse familie.

"David Smock (vader van een ASSE Gastgezin) was super enthousiast om Sophus Stroemsborg uit Denemarken en Danyl Danilyev uit Oekraïne te ontvangen in hun gezin. Wonend in Ierico Springs, MO wilde hij hun Amerikaanse dromen zo snel mogelijk laten uitkomen.
Op een schitterende dag in september maakte ze zich klaar voor de lange maar zeer spannende reis van Missouri naar North Dakota om foto's te maken van Mt. Rushmore. Zowel Sophus en Danyl vonden het geweldig om voor dit bekende monument te staan wat zij alleen in films en reisboekjes hadden gezien. Niet wetende dat zij dit ooit met eigen ogen zouden aanschouwen.Danyl en Sophus zullen David en de familie eeuwig dankbaar zijn om elke dag die zij in de Verenigde Staten hebben gewoond onvergetelijk te maken."

Danyl Danilyev & Sophus Stroemsborg,

ASSE uitwisselingsstudenten uit Oekraïne & Denemarken

Kijk en luister naar de ervaringen van ASSE gastgezinnen.

Ontdek hoe een uitwisselingsstudent je leven kan verrijken op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. En ontmoet voorgaande ASSE uitwisselingsstudenten van verschillende nationaliteiten en achtergronden en luister naar hun ervaringen.

Dit is echt iets voor ons!

Meld je via onderstaande knop direct aan.

Wij gebruiken cookies